Home/Boeken/Mama lief, alsjeblieft

Mama lief, alsjeblieft

Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren 2013

Dit boek is het mooiste boeket bloemen dat je aan je moeder kunt geven. Omdat je het zelf hebt gemaakt. En omdat het altijd goed blijft.
Als jij een oud vrouwtje of mannetje bent, en je moeder is honderd, staan deze bloemen nog altijd vrolijk in hun vaas. Dan kun je er nog steeds samen naar kijken.

Er zijn zoveel redenen om mama lief te vinden. Omdat ze de monsters in de slaapkamer verjaagt en antwoord geeft op al je vragen. En natuurlijk gewoon omdat ze mooi en lief en grappig is. Margje en Sjoerd Kuyper schreven samen eenvoudige, zevenregelige versjes waarin telkens een positieve eigenschap van mama wordt beschreven en ze vervolgens een bloem cadeau krijgt. Een anemoon, gerbera of klaproos, ‘want met een mama zoals jij duurt mijn verdriet twee tranen lang. Jonge kinderen kunnen met dit boek de liefde voor hun moeder verwoorden en bevestigd zien. Natuurlijk zijn er ook wel eens ruzietjes maar moeder krijgt een dahlia ‘omdat jij toch altijd mijn mama blijft. Al word ik honderd jaar.

Een leuk cadeauboek en natuurlijk heel slim uitgegeven zo rond moederdag. Het boek wordt opgetild door de fraaie prenten van Martijn van der Linden die al vaker zijn talent liet zien maar zich met dit boek echt bewijst. Realistische prenten in felle kleuren met een vlaagje dromerigheid. Er is trouwens geen kind te zien, Van der Linden zet dieren in. Grappig detail: ze hebben allemaal een hoofddeksel op en uiteraard zijn ze onderweg met de bloem die in het versje wordt genoemd. Uit: .’Jaap leest’